Tietoja minusta

Oma kuva
Päiväkirjamerkintöjä pienen puutarhan vaiheista vitosvyöhykkeellä. Lisämausteena luontokuvia lähiluonnosta, usein retkillä mukana cairnterrieri Nelly, 3 vuotta.

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Jättiunikot

VAALEANPUNAINEN UNIKKO
En paljon valehtele, jos sanon, että tänään on ollut kaunein kesäpäivä tälle kesälle näillä seuduin. Kuvistakin sen voit päätellä. Kukat ovat saaneet evääksi paikallisen puutarhan omaa lannoitesekoitusta, ja tulos on näin komea. Kokoa ja näköä riittää.
"Puutarha on hyvä paikka vetäytyä mietiskelemään ja etsimään yhteyttä luontoon, Jumalaan ja omaan sisäiseen maailmaan.Monet lääkärit ohjaavat nykyään kiiretautiin sairastuneita hoitamaan puutarhaa."


PUNAINEN UNIKKO

"Luonnolla on oma aikataulunsa, sille antautuminen hidastaa myös omaa rytmiämme. Aivojen aktiivinen osa hiljenee ja ajatukset selkiytyvät. Kiire johtaa putkinäköisyyteen. Mitä vihreämpi ympäristö, sitä enemmän sillä on terveydellisiä vaikutuksia. Luonto rauhoittaa ja tasapainottaa nopeasti, tarkkaavaisuus saa levätä suorituskyky paranee.Pelkkä kasvien läsnäolo saa rentoutumaan , jopa KIPUKYNNYS nousee. Luonto vähentää masennusta, vähentää vihan ja pelon tunteita,  poistaa stressiä, laskee verenpainetta ja sykettä."


LUMIPALLOHEISI

 "HOITAESSAMME PUUTARHAA SE ON KAIKESSA HILJAISUUDESSA HOITANUT MIELTÄMME."
"KIIREISELLÄ IHMISELLÄ PITÄISI OLLA PUUTARHA HOIDETTAVANAAN JA KEINUTUOLI, MISSÄ KEINUA."

JUHANNUSRUUSUT KUKKIVAT HIEMAN MYÖHÄSSÄ
 Kyllä voin yhtyä näihin teksteihin täysin, mutta mitenkäs tätä puolta hoitais 
sitten talvella? No, talvihan menee siinä kun sinä jo syksyllä alat suunnittelemaan seuraavaa kasvukautta ja kesää... Luontoäiti siis hoitaa ympäri vuoden.


                                                                           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti