Tietoja minusta

Oma kuva
Päiväkirjamerkintöjä pienen puutarhan vaiheista vitosvyöhykkeellä. Lisämausteena luontokuvia lähiluonnosta, usein retkillä mukana cairnterrieri Nelly, 3 vuotta.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Luonnonkukkien päivä


 Iltaa vaan kaikki luonnon ja kukkien ystävät. Minä olen myös suuri luonnonkukkien ystävä ja tämä kohta jo taakse jäänyt päivä on oikein kalenteriin merkitty tärkeänä huomionarvoisena päivänä. Tänään on ollut luonnonkukkien oma päivä. Niitä onkin tullut kuvattua aikalailla viime aikoina.

Oravanmarja

Raate
Voikukan rippeet

Kurjenpolvi

Tässä vain osa minun kuvaamina.
Kesäkuu on edennyt yli puolenvälin ja alkaa juhannusviikko. Keskikesässä siis ollaan pian ja valon määrä alkaa pikkuhiljaa vähetä mutta sitä en halua vielä ajatella. Onhan kesälomakin vielä edessäpäin, kahden viikon päässä häämöttää pienoinen vapaus.


Ilmojen puolesta kesäkuu on ollut hyvinkin vaihteleva. Ensimmäinen ukkospuuskakin koettiin eilen. Luonto värittyy aivan uudella tavalla tummien pilvien vyöryessä kohti. 
Mutta minä rakastan myös näitä tummia sävyä.
Luonnon dramatiikkaa.

Ja sadevesi tekee hyvää minun pienelle puutarhalleni.

Päivänliljat pullistelevat jo, odottavat kukkaanpuhkeamista. Ilotulitus alkaa ihan kohta.
Ja sama ilotulitus koittaa ihan kohta unikoillekkin. Tämä on yksi lempikukistani.Onhan tämä vähän oudon näköinen kukka mutta avautuessaan niin suloinen ja herkkä, kuin silkkipaperia. Iltaisin sulkee terälehtensä vaipuessaan untenmaille kunnes aamulla jälleen levittäytyy auki ja paljastaa mielenkiintoisen sisuksensa.

Tässä ensimmäinen ihanainen puhjennut kukkaan
Nyt minua väsyttää jo kovasti, aamulla heräsin jo viiden jälkeen. Työpäivä takana ja huomenna yksi vapaapäivä.Ei malttaisi millään lähteä nukkumaan  mutta kyllä nyt täytyy. Ajatus ei kulje ja tekstit alkaa pätkimään. Hyvää yötä sinullekkin ja mukavaa juhannusviikon alkua.


Levollisena laske pääsi tyynylle, enkelit untasi varjelkoot. Luojan kämmenellä on ihmisen turvallista olla.

Hyvää yötä,

t: Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti