Tietoja minusta

Oma kuva
Päiväkirjamerkintöjä pienen puutarhan vaiheista vitosvyöhykkeellä. Lisämausteena luontokuvia lähiluonnosta, usein retkillä mukana cairnterrieri Nelly, 3 vuotta.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kukka- asetelmakurssillaTänään olin onnekas kun pääsin mukaan kurssille, jolla opeteltiin kukka- asetelmien tekoa. Kukistahan ei saa koskaan tarpeekseen. Jos en tekisi hoivatyötä, luultavasti työskentelisin kukkien parissa.  Tämmöistä ajatusleikkiä olen joskus mielessäni leikkinyt. Toisaalta kukat luovat mukavan vastapainon nykyiselle työlleni, harrastusmielessä kukkien kanssa voin värkkäillä niin paljon kuin haluan. Ja se ilo, jota kukista saa...
Meitä oli 15 naista hakemassa oppia ja nauttimassa mukavasta yhdessäolosta. Tällaisia asioita opin tänään:


Jokainen sai oman kukkakimppunsa, märän  oasispalasen ja veitsen. Kun kastelet oasispalasen, sen pitää upota veteen omia aikojaan. Ei saa upottaa painamalla, muuten ei ehdi kastua sisältä kunnolla ja kukille tulee tukalat oltavat...!


Sitten vain viiltelemään oasispalasesta astiaan sopivaa palasta. Mitä korkeampi palanen, sitä korkeamman asetelman saat. Siihen menee tietysti enemmän kukkia, matalaan menee vähemmän.


Oasispalanen kiinnitettiin ankkuriteipillä, uusi tuttavuus. Ohjaajat selittivät, että palanen ikäänkuin ankkuroidaan alustaan kiinni tällä ANKKURIteipillä.


 Asetelman tekeminen aloitettiin reunoille tulevilla vihreillä oksilla. Kaunein ja näyttävin kukka laitetaan keskelle. Varren pituudella voit säädellä miten korkean haluat asetelmasta.


 Tärkeää on, että kaikkien kukkien varret osoittavat samaan keskipisteeseen missä ensimmäinenkin kukka on. Kunnon imupinta on myös tärkeää ja siihen soveltuu ainoastaan kunnon terävä veitsi.


 Asetelmasta on tarkoitus saada mahdollisimman pyöreän muotoinen. Meidän asetelmissa käytettiin ruusuja, krysanteemia, neilikkaa ja harsokukkaa. Oma luovuus on vain rajana. Omaani valitsin tällaisen hempeän värityksen( yläpuolella oleva kuva)


 Jokaisella tuli omannäköisensä luomus, vaikka samoja kukkia käytimme. Niin monta mallia kuin tekijääkin... Saimme ohjeeksi säilyttää asetelmia jääkaapissa yön yli, jotta kukat säilyisivät hyvinä mahdollisimman pitkään. Ja sitähän me toivomme!


Emmekä jaksaneet olla ihastelematta toistemme luomuksia. Ainut huono puoli oli kun  yhteinen tuokiomme loppui niin äkkiä!
7 kommenttia:

 1. Ihastuttavia..
  Kukat myös tuoksuvat hyviltä. Alkoi tehdä mieli ihan kukkaterapiaan! Tai ainakin käymään puutarhalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun vierailit sivuillani ja anteeksi hidas vastaaminen. Välillä on taukoja, joilloin en ole ehtinyt blogiani pitää silmällä. Iloinen olen jokaisesta vierailijasta ja kommentti lämmittää erityisen paljon. Hyvää kevättä kukkien ja kasvien parissa, Anne- Riitta !

   Poista
 2. Kiitos kommentista, Anne- Riitta! Mukava, kun piipahdit sivuillani. Kukkien kanns sa värkätessä kaikki aistit saavat osansa. Nämä ovat niitä luonnon ihmeitä, joita vain aina jaksaa ihastella...

  VastaaPoista
 3. kiitos. Sain tästä postauksestasi monta arvokasta vinkkiä, kun seuraavaksi koetan tehdä itselleni kukka-asetelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, aimarii. Nyt vain luovuus kehiin, saammeko pian ihastella sinun pääsiäisasetelmaa? Minkähänlainen asetelma tulisi pajunkissoista? Mukavia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 4. Kukkakaupan tuoksu..se on ehkä parhainta ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuoksu on huumaava:) Iloitsen myös siitä, että näin allergisenakin pystyn nauttimaan kukista kun huolehdin allergia- ja astmalääkityksestä. Mukavaa viikonloppua, Tintsa!

   Poista