Tietoja minusta

Oma kuva
Päiväkirjamerkintöjä pienen puutarhan vaiheista vitosvyöhykkeellä. Lisämausteena luontokuvia lähiluonnosta, usein retkillä mukana cairnterrieri Nelly, 3 vuotta.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kaikkien äitien päivä


 Tämä äitienpäivä on jo lopuillaan ja nyt on hetki aika istahtaa koneen äärelle. Juhlapäivä on ollut monelle  äiti- ihmiselle myös työpäivä, niin minullekkin. Sain olla järjestämässä vanhuksillemme omaa äitienpäivää, nätiksi tälläydyttiin ja kauneinta puettiin päälle. Vain paras on vanhuksillemme kyllin hyvä. Kaunein kiitos oli hymy, joka heijastui kasvoilta. Sanoja ei tarvittu.


 Oman kiitokseni annan omille tyttärilleni, jotka olivat leiponeet ja siivonneet kotona  sillä aikaa kun äiti paiski töitä toisaalla. Ukkokulta ansaitsee myös kiitoksen. Tiimityö on toiminut loistavasti.
 Saimme viettää kivan äitienpäivän koko perheen kera, monta sukupolvea oli mukana. KIITOS!VIIKON PUUTARHAUUTISET:

Mustaherukka

 Viikolla tehtiin lämpöennätyksiä ympäri maata ja se näkyy jo kasveissakin. vihertää vähän siellä sun täällä. Melkein kuulen kohinan...

Hitaasti mutta varmasti ......lehti alkaa avautumaan omenapuussa.
 Kielo on ollut minun lempikukka aina. Koskaan en ole onnistunut kasvattamaan sitä omalla pihallani mutta nyt sain todella kauniit taimet rakkaalta tytärpuoleltani. Laitoin taimet heti maahan, pihan varjopuolelle, toivottavasti ei ole liian kylmä... tänään ei ollut mitenkään kovin lämmin päivä... on se niin kaunis kukka ja mikä ihana tuoksu! Tulee ihan mieleen, kun lapsena ollessani äidilläni oli samantuoksuista hajuvettä...Mistä ne tyttäret osaavat arvatakkin, mitä kukkaa äiti milloinkin toivoo. Toinen nappivalinta oli tämä inkalilja. Puutarhalla käydessäni viikolla  olin jo tätä ostamassa mutta jostain syystä palautin sen takaisin myymälän pöydälle. Ja kappas vaan, tytär toi kukan minulle tänään lahjaksi! 
Inkalilja sai paikan tällä kertaa sinkkiämpäristä, en uskaltanut vielä jättää sitä ulos. Antaa ilman vielä vähän lämmetä.Viime vuonna kasvatin perunaa rottinkiseesa korissa. tänä vuonna vähän suuremmassa mittakaavassa.
Yhteensä 2x 8 itupottua istutin pariin puiseen laatikkoon. Tästä tulee niin mielenkiintoista.Kaupunkipuutarhurilta kysytään vähän luovuutta näissä kasvatusasioissa, kun tilaa on vain rajallinen määrä. Tämähän se tekeekin tästä niin mielenkiintoista. Istutusastioiksi kelpaa mikä tahansa kierrätysmateriaali. 
Muistin yhtäkkiä, että keräsin viime syksynä pihalta erilaisia siemeniä kasveista. Pakkasin ne suodatinpusseihin talvehtimaan. Hetken aikaa meni, että löysin pussukat mutta löytyivät kuitenkin. Pusseihin olin jemmannut  krassinsiemeniä, akileijaa ja ukkolaukkaa.  Istutin ne tänään maahan, katsotaan itääkö.

Terveisiä ja kasvun iloa toivottelee,

Pia

6 kommenttia:

 1. Niin keväinen tunnelma kuvissasi. Kotipuutarhurin lempiaikaa on kevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nainen.kuvastimessa kommentistasi :) kiirettä piisaa näin kevätaikaan. Hyvä, että perässä pysyy... mukavia kevätpäiviä sinullekkin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti kommentistasi, Hannele. Jännityksellä odotankin miten minun kielojen käy... yrityksen ja erehdyksen kautta, niinhän se yleensä puutarhurilla menee ;) Paljon ihania puutarhahetkiä sinullekkin :)

   Poista
 3. Äitini mainitsikin, että oli ollut äitienpäivä juhlat ja kakkua syöty. Itse en päässyt mukaan, kun oltiin siellä savonmaalla mökkeilemässä.
  Minulla kyllä kielot leviää hyvinkin, mutta ei niissä ole paljon kyllä kukkaa. Toin aikoinaan Keminmaalta ja Maaningalta, sellaista luonnon luomaa, onkohan sitä ihan jalostettua puutarha lajiketta. Tuossa kuvassa on niin runsaat kukinnot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tarja...en ole varma tästä lajikkeesta...komeat kukat näissä yksilöissä kyllä olikin(nyt menossa jo ohi) Minäkin olen joskus jostain kiikuttanut pihalleni semmoista luonnon omaa lajiketta mutta ei lähtenyt kasvamaan. Jos nämä yksilöt juurtuu pihalleni, olen kyllä ikionnellinen. Tosi kiva, Tarja, kun sinun kanssa voi vaihtaa ajatuksia näissä puutarha- asioissakin :)

   Poista