Tietoja minusta

Oma kuva
Päiväkirjamerkintöjä pienen puutarhan vaiheista vitosvyöhykkeellä. Lisämausteena luontokuvia lähiluonnosta, usein retkillä mukana cairnterrieri Nelly, 3 vuotta.

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Talviunille


Ihana vapaapäivä ja ihana retki mökille vanhempieni ja Nellyn kanssa. Mökillä nyt laitettu paikat kuntoon talvea odottamaan. Yllättävän monta asiaa täytyy ottaa huomioon, jotta paikat voi jättää talveksi oman onnensa nojaan.


Ilman lämpötila on jo huomattavasti laskenut ja ihan on kuin syksy konsanaan. Mökillä lämpötila ulkona +4 ja sisällä +3! Järvi oli aivan peilityyni, loistava sää tehdä rannalle nuotio ja paistella makkarat.

Vene kellottaa nyt kumollaan, soutelut on tältä kesältä soudeltu. Saattaa veneen alta joku mönkijä löytää oivan piilopaikan...


Karpalot olivat suolta kadonneet. Olisi edes näön vuoksi löytynyt muutama!   Mielenkiintoinen oli tämä koluttu puunrunko salaperäisine aukkoineen, tikkako lie ollut asialla, asukkaasta ei ole tietoa... eikä tullut kysyttyä, onko ketään kotona...Kotimatkalla poikkesimme katsomassa historian havinaa. Taustalla näkyy vanha mylly- ja uittomuseo. Kaikessa karuudessaan näin paikassa jotain kaunista. Kuten kuvasta näkyy, siltakin on hyvää vauhtia rappeutumassa, kaiteitakin oli tippunut.


Sateen yllättäessä voi menna tämän laavun alle istuskelemaan, jotain täytyy tietenkin keksiä päälle suojaksi. Kyltissä luki, että tämä on Kalle Päätalon vonkapaikka, mitä lie tarkoittaakin...


4 kommenttia:

 1. Tuntuu joka syksy vähän haikealta laittaa mökkiä talvehtimaan, joulun jälkeen voikin taas odotella kevättä :)

  VastaaPoista
 2. Syksyssä on monesta luopumista, mutta myös rahtunen lupausta luonnon heräämisestä.

  VastaaPoista
 3. Päätalon seuduilla työelämäni asunut, olisin kiinnostunut tietämään tarkemmin tuon laavun paikan.

  VastaaPoista
 4. talviteloilleen laittelua on monessa pihapiirissä tähän aikaan, minullakin. Tosin vene on vielä rannassa, elättelen toiveita vielä verkkojen laskusta. ehkä talvi ennättää ennemmin, sillä parhaillaan sataa lunat.

  VastaaPoista